Termostatstyring af radiatorventiler

​På både 2-strengsanlæg og 1-strengsanlæg kan det anbefales at udskifte manuelle radiatorventiler til termostatstyrede radiatorventiler med forindstilling, eller til termostatstyrede radiatorventiler med elektronisk automatik. Endvidere anbefales det, at montere termostatstyrede radiatorventiler med forindstilling på radiatorer, hvor der i forvejen er monteret returventiler (returventilerne bevares).

Når manuelle ventiler udskiftes med termostatstyrede, vil temperaturen i de opvarmede rum være mere konstant i fyringssæsonen. Korrekt brug vil resultere i en mere behagelig temperatur i de opvarmede rum i fyringssæsonen. Forkert brug af termostater kan derimod resultere i stort energispild og et ukomfortabelt indeklima.

Uanset termostattype, men specielt hvis der anvendes elektroniske termostater, er det vigtigt, at alle husets beboere instrueres i korrekt betjening og forstår, hvordan termostaten bruges mest hensigtsmæssigt.

Danfoss Living. Danfoss Link.

Denne type termostatstyring kan stilles til rum vis at sænke temperaturen fx i arbejdstiden og om natten. Styringen kan ske enkeltvis eller via et centralt placeret display. Termostatstyringen regulerer som en termostatstyret radiatorventil dog med en mere jævn varmestrøm, hvilket giver mindre temperaturudsving, og dermed øges komforten i boligen.

Kontakt VVS-GÅRDEN 62 21 28 36 vi kan hjælpe dig, med et uforpligtende tilbud eller rådgivning.