Varmepumper udnytter effektivt naturens energier

​Går du med overvejelser om at udskifte dit gamle olie- eller naturgasfyr, kan en varmepumpe være det helt rigtige valg. Varmepumpen fungerer ved, at den indsamler den varme, som solen afgiver fra luften. Denne indsamling foregår over hele året, også om vinteren når solens stråler er mindre intense. Selv ved lave udendørs temperaturer indeholder jorden og luften store energimængder, som kan udnyttes til opvarmning og varmtvand fra varmepumper.

Miljømæssigt er varmepumpen også en god energiforsyning, da luft-til-vand varmepumpen er CO2 netral. Hos VVS-GÅRDEN her vi stor erfaring med varmepumper, og forhandler de anerkendte NIBE pumper.

 

Luft-vand varmepumper:


En luft-vand varmepumpe, er måske ikke helt så effektiv som et jordvarmeanlæg, men anlægget kan alligevel være en fordelagtig løsning, da det er billigere at installere.

Luft-vand varmepumper bruger lidt mere strøm end jordvarmeanlæg i den kolde vinter, men forskellen i energiforbrug er relativt beskedent, og derfor skal man nøje vurdere, om de store investeringer til udlæg af slanger i et jordvarmeanlæg er rentable. Luft-vand varmepumper kan anvendes hele året.

Luft-luft varmepumper:

En luft-luft varmepumpe kan være et godt supplement til boliger opvarmet med ren elvarme og/eller brændeovne, og i nogle tilfælde kan den også fungere som eneste opvarmning i sommerhuse og mindre helårshuse. Vær opmærksom på, at en luft-luft varmepumpe ikke laver varmt brugsvand.

Ønsker ud at vide mere om Varmepumper så er EnergiTjenesten et godt sted at starte.

Eller kontakt VVS-GÅRDEN 62 21 28 36 vi hjælper dig med rådgivning eller et uforpligtende tilbud.